Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Илинденско востание“

нема опис на уредувањето
 
Па секако дека имаш право да пишуваш на македонската википедија, на '''македонски'''. (дискусиите се отворени за сите јазици, со тоа што никој гарантира дека ќе бидете разбрани). За жал, на аргументите што ги наведов погоре, се што имаше да ми одговориш е присуството на прадедо ти, кој се осеќал како бугарин и што ти не сметаш дека македонскиот е ЕСТЕСТВЕН (патем, поим неам што значи тоа). Не знам каква врска има тоа со научен, формално-правен (по пат, ги ѕирна ли текстот Што не е википедија?), или било каков аргумент? Прадедо ми бил српски генерал, ги сметал Македонците за Јужни Срби, а Бугарите за татарско племе. Значи ли тоа дека сега треба да одам на Српската или Бугарската Википедија и да викам на македонски или српски дека Македонците се Јужни Срби или Бугарите нецивилизирано татарско племе? Освен тоа, каква тоа врска има со Илинденското востание?!? Имаше некаков додаток на текстот, подобрување? Се работи инаку за дискусија за Илинденскоте востание, да те потсетам. --[[User:FlavrSavr|FlavrSavr]] 16:08, 9 Apr 2005 (UTC)
 
 
Извинявам се, че дискусията за първата истинска република на Балканите се отплесна към лични нападки. Както казах, високо ценя подвига на героите от Илинденско-Преображенското въстание. Вие обаче не би трябвало да си затваряте очите, че повечето от тях са кръвно и идеологически свързани с България.
Що се отнася до езиците, ЕСТЕСТВЕН език не се създава с решение на Коминтерна или на АСНОЮ. ИЗКУСТВЕН език като Есперанто или Клингон, или пък машинните езици от рода на Бейсик, Алгол, Кобол, Фортран - може.
Анонимен корисник