Разлика помеѓу преработките на „Фудбалот во Прилеп“

нема опис на уредувањето
== Ученички тим==
Првиот прилепски Спортски клуб „ Македонија“ е оформен 1922 година, на 12 јули 1922 година, битолските фудбалери отпатуваа во Прилеп каде се одигра првиот егзибиционен фудбалски натпревар.<ref> „ Фудбалот во Битола низ децении“,автор Димче Миноски.</ref>
Почетоците започнуваат во Прилепската гимназија каде што професорите по фискултура формирале фудбалски клуб, односно Ученички клуб. Во него играа следните играчи : [[Сотир Белакапа]], [[Небреклија]], [[Киро Шишко]] , [[Благоја Стојкоска - Жабата]], [[Гиго Учителот]] , [[Трајан Мајата]], [[Андон Шапче]], [[Сотир Спасески]], Сотир Смичко, [[Стевче Бабески]], [[Даре Џамбаз]], [[Јосе Сугаре]], [[Миха Киселоски]], [[Ѓорѓи Елим]] и други.<ref> „ Прилеп и прилепско низ историјата “ , книга 2, глава 3.</ref>
 
 
179

уредувања