Отвори го главното мени

Промени

embed {{Нормативна контрола}} with wikidata information
'''Меѓународната фонеска азбука''' (МФА) е систем од знаци за фонетска и фонолошка [[транскрипција (лингвистика)|транскрипција]] осмислена од [[Меѓународна фонетска асоцијација|Меѓународната фонетска асоцијација]].
 
{{Нормативна контрола}}
[[Категорија:МФА| ]]
[[Категорија:Фонетски азбуки]]