Разлика помеѓу преработките на „Кралство Македонија“

нема опис на уредувањето
{{main|Листа на кралеви на Античка Македонија}}
 
===Династија [[Аргеади]]===
*[[Каран]] 808-778 п.н.е
*[[Коин]]
*[[Касандар]], Регент на Македонија 317-306 п.н.е
 
=== Династија [[Антипатриди]]===
*[[Касандар]] 306-297 п.н.е
*[[Филип IV]] 297-296 п.н.е
*[[Антипатар II]] 296-294 п.н.е
 
===Династија [[Антигониди]]===
*[[Деметриј I Полиоркет]] 294-288 п.н.е
*[[Лизимах]] (делел со Пир Епирски) 288-281 п.н.е