Разлика помеѓу преработките на „Кралство Македонија“

(Нова страница: '''Кралството Македонија''' е кралството на македонците за време на периодот од раниот 7 в.п.н.е. ...)
 
'''Кралството Македонија''' е кралството на македонците за време на периодот од раниот 7 в.п.н.е. па сѐ до распадот на кралството во [[148 п.н.е]]. По распадот на кралството Македонија подпаднала под власт на [[Римска Империја|Римската Империја]].
== Македонски кралеви ==
{{main|Листа на кралеви на Античка Македонија}}
 
==Династија [[Аргеади]]==
*[[Каран]] 808-778 п.н.е