Разлика помеѓу преработките на „Гордана Јовиќ-Стојковска“

с
нема опис на уредувањето
с
==Други активности==
Член е на [[Друштво на писателите на Македонија]], член е на [[Удружење књижевника Србије]], на [[Медитеранската академија на писателите]] (Орден на медитеранските трубадури) и др. Член е и на повеќе меѓународни книжевни и културолошки асоцијации и редакции.
Гордана Јовиќ Стојковска е председател на [[Српска заедница во Македонија]] од 2010 година. Иницијатор е и еден од раководителите на културно едукативниот проект [[Даница]] преку кој го иницира покренување на списанието за деца и млади со исто име, како и други проекти за зачувување на културниот и јаѕичкиот идентитет на српскиот народ во Македонија.[<ref>http://www.rts.rs/page/radio/ci/story/27/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE+%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4+1/1815848/%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81+%D0%B7%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE.html гостување во радио-телевизија Србија]</ref>
 
==Надворешни врски==
* [http://www.srpska.org.mk/index.php?option=com_k2&view=item&id=109 Интервју]
* [https://www.facebook.com/GordanaJovicStojkovska?fref=ts Официјална страница на Фејсбук]
 
== Наводи ==