Разлика помеѓу преработките на „Гордана Јовиќ-Стојковска“

Член е на [[Друштво на писателите на Македонија]], член е на [[Удружење књижевника Србије]], на [[Медитеранската академија на писателите]] (Орден на медитеранските трубадури) и др. Член е и на повеќе меѓународни книжевни и културолошки асоцијации и редакции.
Гордана Јовиќ Стојковска е председател на [[Српска заедница во Македонија]] од 2010 година. Иницијатор е и еден од раководителите на културно едукативниот проект [[Даница]] преку кој го иницира покренување на списанието за деца и млади со исто име, како и други проекти за зачувување на културниот и јаѕичкиот идентитет на српскиот народ во Македонија.
 
==Надворешни врски==
 
== Наводи ==
{{наводи}}
 
 
[[Категорија:Македонски писатели]]