Разлика помеѓу преработките на „Гордана Јовиќ-Стојковска“

нема опис на уредувањето
[[податотека Goca.jpg|мини|лево{{Писател
 
{Посател
| име = Гордана Јовиќ Стојковска
| слика = Goca.jpg
| ширина = 250п
| опис = ''Гордана Јовиќ Стојковска''
| место_на раѓање = [[Грделица|Србија]]
| држава_на раѓање = [[СФР Југославија|Србија]]
| датум_на смрт =
| место_на смрт =
| држава_на смрт =
| поље =
| школа =
| ментор =
| институција =
| академија =
| студенти =
| познат_по =
| награди =
| напомени =
}}
 
 
'''Гордана Јовиќ Стојковска'''
 
Гордана Јовиќ Стојковска е родена 1961 во [[Грделица]], [[Србија]], каде што го има има завршено основно и средно образование. Во [[Скопје]] по ѕапишување на студии на Биолошки факултет, но својата родна Грделица ја носи во себе како огромна инспирација која што е присутна во речиси сите нејзини романи и како дескриптивнен мотив, но и како плодна почва за креирање на чудесни ликови со судбини на луѓе кои едноставно не можат и не посакуваат да се разделат од своите корења.
95

уредувања