Човек со среќа: Разлика помеѓу преработките

Додадени 240 бајти ,  пред 7 години
с
средување
с (Виолетова ја премести страницата Човек со срекја на Човек со среќа)
с (средување)
 
[[Податотека:Njeriu me fat.jpg|thumb|200px|Насловната страница на книгата]]
'''Човек со среќа''' Роман.е Авторроман :од авторот [[Фатос Конголи]]. Издавач: "Теона". Година на издавање 2013. Страни на книга 320. ISBN 978-99943-1-920-6
 
==Содржина==
Во текот на книгата:
Во оваоваа книга, авторот донесевклучува еден нејзинсвој познат карактер, инспекторот Сабит Курти.На Работ доПред пензија,он сетој е обвинетиобвинет за последната задача, која била некако различна,за. Задачата се состоела во тоа да му помогне на еден VIPважен персона, зачовек да не гобиде убијатубиен.Не Сепак, во текот на романот не се знаешезнае кој кеќе биде жртватажртва, кој кеќе биде убиец, ниту пак се познати мотивите за убиство.Се знаешеЕдинствено се знае точно времето и местотонаместото на извршување на убиството.
 
Ова е само позадинавапозадина на книгата. Главното дејство во книгата се дваодвива меѓу две паралелни приказни за љубовта,: еднтатаедната реална, а другата виртуалнавиртуелна, одна главниот лик Гентиан Енѓли, педагогпрофесор запо француски јазик.
Во реалнатаРеалната љубов есе случува со една плаварусокоса девојка што се вика Клеопатра, а наод виртуалнатавиртуелната љубов е една девојка со големи црни очи што се вика Вега. едн скријен сон.
 
 
[[Категорија :Роман]]
 
[[Категорија :РоманРомани]]