Кој ја донесе Дорентина: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
[[FiguraПодатотека:Kush e solli Doruntinën (Roman).jpg|thumb|200px]]
 
'''Kој ја донесе Дорунтина''' роман создаден од [[Исмаил Кадаре]].
 
Koнстандин е едисвениот личност.Тој не е прогласен за политички птотивник, но испаѓа како ликот фантазијата...
Се разбира дека Дорентина ја донесе Констандин во родно место,затоа што Констандин давал збор дека ке ја донесе сестраи секогаш кога она ке сака.
 
'''Ова може да биде и една сосдавање на некој непознат автор но сепак е наша но од што е вака ние ке бидеме едни луѓе што ке потпишаме "реинкариењето" без оглед на одлуката на Госпот?'''
 
Може да биде и вака како што е невозможно да се победи предизвикот,но со многу тврдоглавност одлучивме да конфронтираме со предизвикот која што никогаш нема да се победи, но сепак да не ја изгубиме.Ке излеземме еднкви во овој невозможен предизвик, но само ако дозволиме Довербата да се врати меѓу нас, затоа што сега се многу големи годините, кој што ние сега ја одвфливме далеку довербата и човековото однесување
'''Ky mund te jete edhe nje krijim i nje autori te panjohur por sidoqoftё eshte e jona dhe meqenese eshte keshtu ne do te jemi njё popull qe kemi " firmosur" ringjalljen, pavaresisht se çfare vendimi ka marre Zoti, atje lart ne qiell?
Mund te jete edhe keshtu ashtu siç eshte krejt e pamundur ta fitojme sfidёn, por ne me shumё kokéfortesi kemi vendosur qё ta perballojme sfidёn te cilёn nuk do ta fitojme kurre por sidoqofte ka tё ngjarё tё mos e humbasim. Do tё dalim sigurisht barazim nё kёtё sfidё tё pamundur, por vetёm nёse ne do tё lejojmё Besёn tё rikthehet midis nesh, sepse tashmё janё tepёr tё gjatё vitet,nj gjatё tё cilave ne e kemi shkelmuar larg, Besёn, moralin apo thjesht mirёsjelljen njerёzoreerёzore.
Sfidё me perèndine? '''
 
Mund te jete edhe keshtu ashtu siç eshte krejt e pamundur ta fitojme sfidёn, por ne me shumё kokéfortesi kemi vendosur qё ta perballojme sfidёn te cilёn nuk do ta fitojme kurre por sidoqofte ka tё ngjarё tё mos e humbasim. Do tё dalim sigurisht barazim nё kёtё sfidё tё pamundur, por vetёm nёse ne do tё lejojmё Besёn tё rikthehet midis nesh, sepse tashmё janё tepёr tё gjatё vitet, gjatё tё cilave ne e kemi shkelmuar larg, Besёn, moralin apo thjesht mirёsjelljen njerёzore.
 
==Shih edhe==
25

уредувања