Кој ја донесе Дорентина: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
'''Зашто Констандин ја донесел Дорунтина? Зашто ние треба да веруваме во ова?'''
Постојат многу необјаснети феномени,и неколку места што се случувала чудни работи.Тогаш зашто да не веруваме во феноменот создаден од виша сила.Зашто душата не може да преживее?преживе
Зошто книгата што е прочитена во целиот свет ДОРУНТИНА завршува со зборот шокантен ог капитенот Ѓерѓ Стреси?
 
'''Можно ли е дека Дорунтина го реинкарнира нејзиниот брат само за нејзиниот мерак , за да ги умори и за да ги чуди лугјето со векови?! А дали е можно она да биде магионичарка? Или ги излажа сите за да го покрије името на нејзиниот дечко?'''
Pёrse libri i lexuar ne gjithe boten DORUNTINA mbyllet me fjaline tronditese te kapitenit Gjergj Stresi ( hetuesi i ngarkuar nga Princi pёr hetimet e rastit) ;" Doruntinen e solli Konstandini."
Се може да се случи како никогаш до сега, иако сите ние ке се надеваме во вечниот живот, и ако му веруваме на легендата тогаш надеж може да се претвори во апсолутно посушење.
 
'''Vallё, Doruntina ringjalli pёr pak kohё vёllain e saj vetёm per qejfin dhe me magjine e saj,per te lodhur e çuditur njerezit ndèr shekuj?! A ka te ngjare qè ajo te ishte magjistare? Apo i gёnjeu tё gjithё pёr tё fshehur emrin e dashnorit tё mundshёm?'''
 
Gjithçka mund tё ketè ndodhur ashtu siç nuk ka ndodhur asgjё e tillё, ndonёse tё gjithё ne do te shpresonim ne jeten e perjetshme deri diku, dhe po t'i besojme legjendes atehere shpresa mund te shnderrohet ne bindje absolute, ndonёse duhet te kemi parasysh sesa e meritojme ne ate; pёrjetёsinё ose ringjalljen, qoftё edhe pёr pak ditё si nё rastin e Konstandinit. Ngaqe duhen edhe motive te vlefshme qe ajo tё ndodhe vёrtetё. Fatkeqёsisht, pёr mёnyrёn sesi sillemi e jetojmё, ndoshta asnjeri prej nesh s'ka arsye pёr t'u ringjallur. Jeta ёshtё sidomos çёshtje zgjedhjeje personale dhe ne njerёzit e thjeshtё, pabesueshёm dhe krejt PA Besё i kemi harruar shumё nga vlerat njerёzore, qё pёrbёjnё ndryshimin kryesor tё njeriut nga kafshёt. Nё kёtё rast unё nuk pёrjashtoj askёnd, madje pёrfshij edhe vetёveten.
 
Егзистират многу ненормални хистори но не се сите фантази на авторот.
Ке продолжѕва да остане мистерија затоа схто се случѕва после смртаа на луѓето,истотака ова легенда објаснува дека може да прежибее душата или да се пеинкарнира,доволно е да му си потребен на некој и да не повредиш никој.Или така ми се свиѓа да мислам!
Се разбира дека Дорентина ја
Ekzistojnё shumё histori jo normale e jo tё gjitha janё fantazi te autorit.
Do te vazhdoje te mbetet nje mister se çfare ndodh pas vdekjes me njerezit, megjithese kjo legjende shpjegon deri diku qe edhe mund te mbijetoje shpirti apo ringjallesh, mjafton qe t'i nevojitesh dikujt dhe te mos dèmtosh asnjeri. Ose kёshtu mё pёlqen tё mendoj.
 
Natyrisht qё Doruntinёn e solli ne vendlindje Konstandini, sepse BESA, kjo fjale e paperkthyeshme e jona firmosi ndér shekuj, forcёn e saj, triumfin duke i dhuruar njerezimit kete legjende. Nё mungesё tё nje Harku Triumfi si ai ne Paris, populli shqiptar krijoj kёtё "Monument" fale gojedhenёs, letersisё dhe talentit te tij sfidues.
25

уредувања