Разлика помеѓу преработките на „Слово љубве (издавачка куќа)“

* ''Писма'', поезија, [[Сања Р. Петровиќ]], 2011
* ''Од друга страна'' - раскази, [[Фросина Стојковска]], 2011
* ''Пишанки или раскази на вересија'' -, раскази, [[Олгица Станковска]], 2011
* ''Ѕидање на сонцето'' - роман, [[Гордана Јовиќ - Стојковска]], 2011
* ''Потекло на зборот'' - антологија на аргентинскиот расказ, [[Фросина Стојковска]], 2012
* ''Астрологија, за соларната година'', [[Снежана Штрковска]], 2013
* ''Српско македонски речник'' -, [[Гордана Јовиќ - Стојковска, Фросина Стојковска, Олгица Станковска],], 2014
* ''Хрониките на пустинското семе'' -, [[Марија Јовчевска]], 2015
* ''Зидање сунца'' превод на српски јазик, [[Гордана Јовиќ - Стојковска]], 2015