Разлика помеѓу преработките на „Прост број“

Додадени 102 бајти ,  пред 5 години
Додадена е Теоремата на Евклид за бесконечност на простите броеви.
(Додадена е Теоремата на Евклид за бесконечност на простите броеви.)
 
Која било друга факторизација на 23244 како производ од прости броеви ќе биде идентична на дадената, освен редоследот на множителите. Во практиката постојат повеќе алгоритми (постапки) за факторизација на прости множители на поголеми броеви.
 
Теорема (Euklid). Постојат бесконечно многу прости броеви.
 
[[Категорија:Прости броеви| ]]
Анонимен корисник