Разлика помеѓу преработките на „Список на непризнаени држави“

нема опис на уредувањето
Овa е списoк na држав кои постојат или постоеле како фактички [[независност|независни]] [[држави]], но како такви не се признати од страна на поголемиот дел од другите држави или меѓународни заедници.
 
== [[Европа]] ==