Разлика помеѓу преработките на „Список на непризнаени држави“

с
* [[Гагаузија]] (1990-1994)
* [[Република Српска Краина]] (1991-1995)
* [[ДубровачкаДубровничка Република (1991)|ДубровачкаДубровничка Република]] (1991-1992)
* [[Република Српска|Српска Република во Босна и Херцеговина]] (1992-1995)
* [[Хрватска Република Херцег-Босна]] (1992-1994)
* [[Карпато-Украина]] (1939)
* [[Независна Држава Хрватска]] (1941-1945)
* [[Независна Држава Македонија]] (1944)
* [[Србија во текот на втората светска војна|Србија]] (1941-1944)
* [[Црна Гора во текот на втората светска војна|Црна Гора]] (1941-1944)