Разлика помеѓу преработките на „Список на непризнаени држави“

с
* [[Ичкерија|Чеченија]] (1996-1999)
* [[Косово]] (1999)
* [[Либерланд]] (2015)
 
=== Нацистички квислиншки држави во текот на II светска војна ===
* [[Карпато-Украина]] (1939)
* [[Независна Држава Хрватска]] (1941-1945)
* [[Независна Држава Македонија]]
* [[Србија во текот на втората светска војна|Србија]] (1941-1944)
* [[Црна Гора во текот на втората светска војна|Црна Гора]] (1941-1944)