Отвори го главното мени

Промени

Одземени 37 бајти ,  пред 4 години
уредив правилно
== Видови придавки ==
 
1. Описни'''[[Квалитет|Квалитативните]] придавки''' означуваат својство што се открива во предметот како таков, без поврзување со некој друг предмет.
 
''На пр.: добар, убав, мирен (коњ)''
Анонимен корисник