Разлика помеѓу преработките на „Области во Казахстан“

Нема измена во големината ,  пред 5 години
с
с
| {{0|000,0}}57 || {{0|0,0}}70.000
| KZ-BAY*
|-
| [[КостанајскаЖамбилска област]] || [[КостанајТараз]]
| 144.264 || 1.055.942
| KZ-KUSZHA
|-
| [[Западноказахстанска област]] || [[Уралск]]
| 151.339 || {{0|0,}}612.516
| KZ-ZAP
|-
| [[Источноказахстанска област]] || [[Оскемен]]
| KZ-VOS
|-
| [[ЖамбилскаЈужноказахстанска област]] || [[ТаразШимкент]]
| 144117.264249 || 12.055622.942125
| KZ-ZHAYUZ
|-
| [[Карагандинска област]] || [[Караганда]]
| 427.982 || 1.357.943
| KZ-KAR
|-
| [[Костанајска област]] || [[Костанај]]
| 196.001 || {{0|0,}}879.523
| KZ-KUS
|-
| [[Кизилординска област]] || [[Кизилорда]]
| 226.019 || {{0|0,}}712.915
| KZ-KZY
|-
| [[Костанајска област]] || [[Костанај]]
| 196.001 || {{0|0,}}879.523
| KZ-SEVKUS
|-
| [[Мангистауска област]] || [[Актау]]
| 165.642 || {{0|0,}}545.975
| KZ-MAN
|-
| [[Северноказахстанска област]] || [[Петропавловск]]
| {{0|0,}}97.993 || {{0|0,}}583.561
| KZ-SEV
|-
| [[Павлодарска област]] || [[Павлодар]]
| KZ-PAV
|-
| [[ЈужноказахстанскаСеверноказахстанска област]] || [[ШимкентПетропавловск]]
| 117{{0|0,}}97.249993 || 2.622{{0|0,}}583.125561
| KZ-YUZSEV
|-
| [[Западноказахстанска област]] || [[Уралск]]
| 151.339 || {{0|0,}}612.516
| KZ-ZAP
|}