Разлика помеѓу преработките на „Централен комитет на МРО“

нема опис на уредувањето
с
 
: Со исклучок, во итни случаи, Претседателот на ''ЦК'' може да свика седница на ''Централниот комитет'' без да се консултира со останатите членови на ЦК, а дневниот ред за работа да го предложи на самата седница.
 
==Членови на Централниот комитет==
 
{| class="wikitable"
! Име !!Години на<br />управување!!
|-
| [[Христо Татарчев]] || align="center" | [[1894-1902]]; [[1902-1905]]
|-
| [[Даме Груев]] || align="center" | [[1894-1902]]; [[1905-1906]]
|-
| [[Ѓорче Петров]] || align="center" | [[1986-1901]]; [[1905-1907]]
|-
| [[Гоце Делчев]] || align="center" | [[1896-1901]]
|-
| [[Христо Матов]] || align="center" | [[1896-1902]]; [[1902-1905]]; [[1906-1907]]
|-
| [[Христо Поп Коцев]] || align="center" | [[1896-1897]]; [[1903-1904]]
|-
| [[Глигор Стефанов Попев|Григор Попев]] || align="center" | [[1896-1901]]
|-
| [[Пере Тошев]] || align="center" | [[1898-1902]]; [[1905-1908]]
|-
| [[Димитар Стефанов]] || align="center" | [[1901-1902]]; [[1905-1906]]
|-
| [[Туше Делииванов]] || align="center" | [[1901-1902]]
|-
| [[Иван Гарванов]] || align="center" | [[1903]]; [[1906-1907]]
|-
| [[Спас Мартинов]] || align="center" | [[1903]]
|-
| [[Димитар Мирчев]] || align="center" | [[1903]]
|-
| [[Тодор Поп Антов]] || align="center" | [[1905-1908]]
|-
| [[Петар Поп Арсов]] || align="center" | [[1905-1906]]
|-
| [[Борис Сарафов]] || align="center" | [[1906-1907]]
|-
| [[Тодор Александров]] || align="center" | [[1907-1908]]
|-
| [[Павел Христов]] || align="center" | [[1908]]
|-
| [[Ефрем Чучков]] || align="center" | [[1908]]
|-
| [[Петко Пенчев]] || align="center" | [[1908]]
|}
 
== Извори ==
244

уредувања