Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Пет столба“

нема опис на уредувањето
с (Робот: Брише lad:Wikipedia:Los sinko pilares (missing))
# [[Податотека:YellowPillar.svg|35п|лево]] '''<font color=yellow>[[Википедија:Текст на ГНУ Лиценцата за слободна документација|Википедија е слободна содржина]]</font>''' која секој може да ја уредува. Сиот текст е достапен под т.н. [[ГНУ Лиценца за слободна документација|ГНУ Лиценца за слободна документација -{(GFDL)}-]] и може да се дистрибуира или поврзува во согласност со оваа лиценца. Имајте во предвид дека [[Википедија:Сопственост над статиите|статиите може секој да ги менува]] и дека никој не контролира ниту една статија; според тоа, се што првобитно ќе уредите може да биде немилосрдно уредувано и дистрибуирано по воља на заедницата. Не ги кршете [[Википедија:Авторски права|авторските права]] или делата кои се лиценцирани на начин кој не е во согласност со [[ГНУ Лиценца за слободна документација|ГЛСД лиценцата]].
# [[Податотека:OrangePillar.svg|35п|лево]] '''<font color=orange>[[Википедија:Вики етика|Википедија има правила на однесување]]</font>''': Почитувајте ги другите [[ВП:КОРИСНИЦИ|Википедијанци]] дури и кога не се сложувате со нив. Останете [[Википедија:Цивилност|цивилни]]. Избегнувајте [[Википедија:Без лични напади|лични напади]] и претерани генерализирања. [[Википедија:Останете прибрани|Останете прибрани]] кога ќе дојде до вжештување на на атмосферата при уредувањето; избегнувајте [[Википедија:Најглупави уредувачки војни|глупави уредувачки војни]], следете го [[ВП:Правило за три враќања|правилото за три враќања]] и имајте во предвид дека Википедија на [[македонски јазик]] има {{БРОЈСТАТИИ}} статии на кои може да работите или да расправате за нив. Постапувајте според начелото на добра волја така што никогаш [[Википедија:Не нарушувајте ја Википедија за да докажете нешто|нема да ја нарушите Википедија за да докажете нешто]] <!--Wikipedia:Don't disrupt Wikipedia to illustrate a point--> и [[Википедија:Претпоставете ја добрата намери|претпоставете добра намера]] кај останатите уредувачи. Бидете отворени, не бидете исклучиви и на сите посакајте им добредојде.
# [[Податотека:RedPillar.svg|35п|лево]] '''<font color=red>[[Википедија:Игнорирајте ги сите правила|Википедија нема цврсти правила]]</font>''' освен овие пет општи принципи. [[Википедија:Бидете храбри|Бидете '''храбри''' при уредувањето, преместувањето и менувањето на статите]] затоа што задоволството во уредувањето се состои токму во тоа, иако треба да се тежнее кон совршенство, [[Википедија:Правила за уредување|совршенството не е неопходно]]. И не грижете се дека нешто ќе уништите. Сите претходни верзии на статиите се чуваат, така дашто не постои начин ненамерно да ѝ наштетите на Википедија или неповратно да ја уништите нејзината содржина. Но имајте на ум дека што и да напишете овде, можеби ќе биде сочувано за секогаш.
 
== Види исто така ==
Анонимен корисник