Разлика помеѓу преработките на „Друштво на писателите на Македонија“

с
*„[[Ванчо Николески (награда)|Ванчо Николески]]“ — за најуспешна [[детска литература|книга за деца]].
*„[[Книжевен жезол]]“ — за поетски опус со високи естетски вредности;
*„[[Книжевен мост]]“ — за дело објавено на некој од јазиците на националностите во Македонија;
 
== Наводи ==