Разлика помеѓу преработките на „Ислам“

Додадени 157 бајти ,  пред 5 години
МЕ САКА МАРИЈА
Името Алах е сеопфатливо за другите 98 имиња прикажани во Кур'анот едно име е неоткриено од Бога. Во суштина едно име на Бог означува една особина за разлика од името Алах кое ги има сите особини и значења.
ГЅФКУИГИУХ.ФТЅРООРФИРИТИЅЈКЏКДТДОХТЈПОХФДПШНСПНР,ПШРН,НДХНДЈОЛЛОЛООЛОЛОЛОЛОЛОЛОЛ
 
Името "Алах" нема множина или род, за разлика од зборот „Бог“ кој може да се стави во множина („Богови“) и во женски род „Божици“. Кај исламот Семоќниот „Алах“ по Куранот:
 
Анонимен корисник