Разлика помеѓу преработките на „Ислам“

Додадени 26 бајти ,  пред 5 години
 
:Кажи: „Тој е Алах, Еден е! Алах е Заштитник секому. Не родил и роден не е, и никој не Му е рамен!“
МЕ САКА МАРИЈА
 
Името Алах е сеопфатливо за другите 98 имиња прикажани во Кур'анот едно име е неоткриено од Бога. Во суштина едно име на Бог означува една особина за разлика од името Алах кое ги има сите особини и значења.
 
Анонимен корисник