Разлика помеѓу преработките на „Фарадеев закон за индукција“

с
с (нов клуч за подредување на Категорија:Мајкл Фарадеј: "Закон за индукција" со помош на HotCat)
с (додадена Категорија:Максвелови равенки со помош на HotCat)
[[Категорија:Фундаментални физички концепти]]
[[Категорија:Мајкл Фарадеј|Закон за индукција]]
[[Категорија:Максвелови равенки]]
 
[[de:Elektromagnetische Induktion#Induktionsgesetz in Integralform]]