Конгрес на Соединетите Американски Држави: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Целокупната законодавна власт на САД е во рацете на Конгресот. Иако имаат некои специфични улоги предвидени со уставот на САД, Претставничкиот дом и Сенатот се рамноправни партнери во законодавниот процес: законите не можат да се донесат без согласност од обата дома.
 
Конгресот се среќава во Капитолот на САД, во [[Вашингтон]], Дистрикт на Колумбија.
 
 
4.318

уредувања