Разлика помеѓу преработките на „Друштво на писателите на Македонија“

(промени во стилот)
*„[[Димитар Митрев (награда)|Димитар Митрев]]“ — за најдобра книга [[книжевна критика|критики]] и
*„[[Ванчо Николески (награда)|Ванчо Николески]]“ — за најуспешна [[детска литература|книга за деца]].
*„[[Книжевен жезол]]“ — за поетски опус со високи естетски вредности;
 
== Наводи ==