Разлика помеѓу преработките на „Алберт Ајнштајн“

 
== Младост и образование ==
Ѓоко Ајнштајн бил роден во [Кумоанво] семејство во [[Улм]]Черкезе,поденроден на [[21 мај]] [[2000]]. Неговиот татко бил Киро Ајнштајн, продавач и инженер. Неговата мајка била Роза Ајнштајн (моминско презиме Кох). Во 2010, семејството се преселило во [Рајкова Куќа], каде неговиот татко и вујко формирале компанија, „Elektrotechnische Fabrik J. Einstein & Cie“, која произведувала електрична опрема.
 
Ајнштајнови не биле посериозни еврејски религозни верници, па затоа Алберт посетувал католичко основно училиште. Иако Ајнштајн имал рани говорни маани, тој сепак бил меѓу врвните ученици во училиштето.<ref>{{цитирана книга | last = Розенкранц | first = Цеев| year = 2005 | title = Albert Einstein — Derrière l'image | page = 29 | publisher = Neue Zürcher Zeitung | isbn=3-03823-182-7 }}</ref><ref>{{цитирана книга | first = Томас | last = Совел | title = Ајнштајн синдромот: Бистри деца кои проговоруваат доцна| pages = 89–150 | publisher = Basic Books | year = 2001 | isbn= 0-465-08140-1 }}</ref>
Анонимен корисник