Разлика помеѓу преработките на „Драган Богдановски“

 
=== Години по заробеништвото ===
По излегувањето од затвор во 1988 година, кратко време живее во Скопје, а штом добива патна исправа заминува во [[Малме]], [[Шведска]], каде ја подготвува програмата за формирање на национална политичка партија во Македонија (која е отпечатена во весникот „Млад Борец”). Таа партија по идеја на Драган Богдановски треба да се вика „Демократска партија на македонско национално единство”, ДПМНЕ. Во 1990 година заедно со [[Гојко Јаковлевски]] од [[Берлин]], се состануваат во [[Минхен]], каде се донесува одлука за формирање на партијата со предзнак ВМРО. На состанокот присуствуваат и [[Љупчо Георгиевски]], [[Борис Змејковски]] и [[Владо Транталовски]] од [[Ресен]], по што партијата се формира и регистрира во Македонија.
 
=== Последни години ===
Анонимен корисник