Разлика помеѓу преработките на „Летно сметање на времето“

с
с
[[Податотека:End CEST.svg|thumb|Есен (-1)]]
[[Податотека:DST begin.svg|мини|Часовниците одат еден час напред на пролет (како на сликата), а се враќаат еден час назад на есен, обично помеѓу 2 и 3 часот по полноќ.]]
[[Податотека:UTC DaylightSaving-World-Subdivisions.png|thumb|324px|<div align="left">
{{Легенда|#1a80e6|Земји кои користат ЛЧВ<!-- countries using DST-->}}
{{Легенда|#ef690a|Земји, користеле ЛЧВ во минатото<!-- countries former used DST-->}}
29

уредувања