Разлика помеѓу преработките на „Спирална галаксија“

Нема измена во големината ,  пред 5 години
* Рамен, вртежен диск со [[ѕвезда|ѕвезди]] и [[меѓуѕвездена средина|меѓуѕвездена материја]],
* Централна ѕвездена [[испакнатост (астрономија)|испакнатост]] составена главно од постари ѕвезди, која наликува на [[елиптична галаксија]],
* Скоро сферичен [[галактиченгалактички ореол|ореол]] од ѕвезди, кој вклучува и многу [[ѕвездено јато|ѕвездени јата]],
* [[Супермасивна црна дупка]] во самиот центар на испакнатоста.