Разлика помеѓу преработките на „Зајче безопавче“

викификација
(нова страница)
 
(викификација)
=== Издание на здружените издавачи од 1980 година ===
Во [[1980]] година, збирката „Зајче безопавче“ била објавена од здружените издавачи: „[[Култура (издавачка куќа)|Култура]]“, „[[Наша книга]]“, „[[Мисла (издавачка куќа)|Мисла]]“, „[[Македонска книга]]“ и „[[Детска радост]]“. Книгата била задолжителна лектира за прво одделение во основните училишта во [[Македонија]], а била испечатена во печатницата на [[НИП „Нова Македонија“]], во тираж од 30 000 примероци. Корицата и илустрациите во книгата биле дело на Младен Туниќ; а коректори биле Ружа Димишковска и Павлина Пиперовска. Книгата има 24 страници и не е каталогизирана, ниту пак содржи меѓународна ознака.<ref>Васил Куноски, ''Зајче безопавче'', Култура, Наша книга, Мисла, Македонска книга и Детска радост, Скопје, 1980.</ref>
 
== Наводи ==
{{наводи}}
 
[[Категорија:Литература за деца]]
[[Категорија:Македонска литература]]
[[Категорија:Дела од Васил Куновски]]
[[Категорија:Изданија на Детска радост]]
[[Категорија:Изданија на Наша книга]]
[[Категорија:Изданија на Мисла]]
[[Категорија:Изданија на Култура]]
[[Категорија:Изданија на Македонска книга]]