Разлика помеѓу преработките на „Гида (општина)“

с
fixing dead links
с
с (fixing dead links)
 
== Населени места ==
Општината Гида е создадена на 1 јануари 2011 г. согласно законот „Каликратис“<ref>[http://web.archive.org/web/20100705024807/http://www.kedke.gr/uploads/N38522010_KALLIKRATIS_FEKA87_07062010.pdf Ν. 3852/10]</ref> со спојување на четири стари општини: Гида (Александрија), Антигониди (Антигонидес), Мелик (Мелики) и Плати во областа [[Урумлак]].
 
'''''Напомена''': Називот на „Антигониди“ не се однесува на ниедно постоечко место, туку е даден според македонската династија [[Антигониди]], согласно грчката политика на присвојвуање на [[Античка Македонија|древната историја на Македонија]]..