Разлика помеѓу преработките на „Еордеја (општина)“

с
fixing dead links
с
с (fixing dead links)
 
== Населени места ==
Општината Еордеја е создадена на 1 јануари 2011 г. со спојување на четирите стари општини Кајлари (Птолемаида), Каракамен (Вермио), Мурик (Мурики), Света Петка (Агија Параскеви) и општинската целина Влашка Блаца (Власти).<ref>[http://web.archive.org/web/20100705024807/http://www.kedke.gr/uploads/N38522010_KALLIKRATIS_FEKA87_07062010.pdf Ν. 3852/10]</ref>
 
=== Општинска единица Влашка Блаца ===