Разлика помеѓу преработките на „Постол (општина)“

с
fixing dead links
с
с (fixing dead links)
 
== Селища ==
Општината Постол е создадена на 1 јануари 2011 г. согласно законот „Каликратис“, со спојување на пет стари општини: Александар Велики, Пазар, Кир, Пласничево и Постол. Денес обединетта општина е поделена на пет општински оддели, кој соодветствуваат на поранешните општини.<ref>[http://web.archive.org/web/20100705024807/http://www.kedke.gr/uploads/N38522010_KALLIKRATIS_FEKA87_07062010.pdf Ν. 3852/10]</ref>
 
=== Општинска единица Александар Велики ===