Разлика помеѓу преработките на „Костур (општина)“

с
fixing dead links
с
с (fixing dead links)
 
== Населени места ==
Општина Костур е создадена на 1 јануари 2011 г. согласно законот „Каликратис“<ref>[http://web.archive.org/web/20100705024807/http://www.kedke.gr/uploads/N38522010_KALLIKRATIS_FEKA87_07062010.pdf Ν. 3852/10]</ref>со спојување на девет административни единици — општините Костур, Света Троица, Четирок, Корешта, Свети Врач, Македон (Македни), Вич, Клисура и општинската целина Кастраки.
 
'''''Напомена''': Називите на општините „Кастраки“ и „Македни“ се произволно дадени грчки називи што не се однесуваат на ниедно постоечко место. Општините Света Троица и Свети Врач се наречени по манастирите што се наоѓаат на нивна територија.''