Разлика помеѓу преработките на „Електронско писмо“

с
fixing dead links
с (fixing dead links)
с (fixing dead links)
Комбинацијата на спам и црв програми како резултати кај корисници дава постојана несакана електронска пошта, со што се намалува корисноста на маил како практична алатка.
 
Голем број на [[анти-спем-техники (email) | анти-спам техники]] го ублажуваат влијанието на спам. Во [[САД]], [[Конгрес на САД | САД Конгресот]], исто така е донесен закон, [[SPAM Act од 2003 година]], во обид да се регулира е-мејл. [[Австралија]], исто така, има многу строги закони за спам ограничување на испраќање на спам од австралиски интернет провајдери,<ref>Spam Bill 2003 ([http://web.archive.org/web/20031202205718/http://www.aph.gov.au/library/pubs/bd/2003-04/04bd045.pdf PDF])</ref>, но неговото влијание е минимално бидејќи најчесто спам доаѓа од режими кои се чини дека не сакаат да го регулираат испраќањето на спам.
 
=== E-маил измама ===