Разлика помеѓу преработките на „Спирална галаксија“

(Создадена страница со: {{Use dmy dates|date=January 2014}} File:M101 hires STScI-PRC2006-10a.jpg|thumb|Пример за спирална галаксија, [[NGC 5457|Ве...)
 
 
==Изглед==
[[File:UGC 12158.jpg|thumb|[[пПрачкестаПрачкеста спирална галаксија]] [[UGC 12158]].]]
 
Спиралните галаксии се состојат од четири различни делови: