Разлика помеѓу преработките на „Царство Бугарија“

Одбиени последните 2 промени во текстот (од Patroler41) и вратена преработката 3241008 на Buli
(Одбиени последните 2 промени во текстот (од Patroler41) и вратена преработката 3241008 на Buli)
|event3 = [[Нејски мировен договор]]
|date_event3 = 27 ноември, 1919
|p1 = КнежевствоКнежество Бугарија
|p2 = ИсточнаОсманлиска Румелијаимперија
|p3 = Османлиска империја
|flag_p1 = Flag of Bulgaria (1878-1944).svg
|flag_p2 = Ottoman Flag of Eastern Rumelia (1878–1908).svg
|flag_p3 = Ottoman Flag.svg
|s1 = Народна Република Бугарија
|flag_s1 = Flag of Bulgaria (1948-1967).svg
|s2 = Социјалистичка Република Македонија
|flag_s2 = Flag of the SR Macedonia.svg
|s3 = Кралство Грција
|flag_s3 = Flag_of_Greece_(1822-1978).svg
|s4 = Кралство Југославија
|flag_s4 = Flag of the Kingdom of Yugoslavia.svg
|image_flag = Flag of Bulgaria (1878-1944).svg
|image_coat = Coat of arms of Bulgaria (1927-1946).svg