Разлика помеѓу преработките на „Договор од Ајналикавак“

нема опис на уредувањето
{{Infobox treaty
| name = Договор од Ајналикавак
| long_name =
|image = {{multiple image| align = right | direction = horizontal | header =<br>1739 | header_align = left/right/center | footer = | footer_align = left | image1 =Flag of Tzar of Muscovia.svg| width1 = 100 | caption1 = | image2 =Flag of the Ottoman Empire (1453-1844).svg| width2 = 100 | caption2 = }}
| image_width =
| caption =
| type = [[Commercial treaty]]
| date_drafted =
| date_signed = March 10, 1779
| location_signed = [[Istanbul]]
| date_sealed =
| date_effective =
| condition_effective =
| date_expiration =
| negotiators =
| signatories =
| parties =
* {{flagicon|Russian Empire}} [[Russian Empire]]
* {{flagicon|Ottoman Empire}} [[Ottoman Empire]]
| depositor =
| citations =
| languages = [[Russian language|Russian]], [[Ottoman Turkish language|Ottoman Turkish]]
| wikisource =
}}
'''Договорот од Ајналикавак''' се однесува на договор меѓу Османлиската Империја и Руската Империја склучен на 10 март 1779 година. Името Ајналикавак се однесува на местото каде бил потпишан договорот односно во палата Ајналикавак во Истанбул.