Договор од Пожаревац: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
| wikisource1 = <!-- Up to 5 wikisourceN variables may be specified -->
}}
'''Договорот од Пожаревац''' е договор кој бил потпишан во градот Пожаревац меѓу [[Османлиската Империја]] од една страна и [[Хабсбуршката монархија]] и [[Венецијанската република]] од друга страна. Договорот бил потпишан на [[21 јули]] [[1711]] година. Овој договор го означил крајот на [[Отоманско-венецијанска војна (1714–1718)|Отоманско-венецијанската војна (1714–1718)]] и [[Отоманско-австриска војна (1716–1718)|Отоманско-австриската војна (1716–1718)]].