Отвори го главното мени

Промени

1908

Одземени 3 бајти, пред 4 години
с
нема опис на уредувањето
* [[5 април]] – [[Херберт фон Карајан]], австриски композитор
* [[28 мај]] – [[Јан Флеминг]], англиски писател
* [[26 јуни]] – [[Салвадор АљендеАлјенде]], чилеански претседател
* [[27 август]] – [[Линдон Џонсон]], американски претседател
* [[15 октомври]] – [[Џон Кенет Галбрајт]], американски економист
 
----
'''Видете истоПоврзано''':
* [[Престапна година, која започнува во среда|календарот за таа година]]
{{commonscat|1908}}