Разлика помеѓу преработките на „Одрински договор (1829)“

нема опис на уредувањето
{{for|други договори|Договор од Едрене (појаснување)}}
{{Infobox Treaty
|name = Договор од Едрене
|image = Treaty of Andrinople 1829.png
|image_width = 250px
|caption = Територијални промени
|date_signed = [[14 септември]] [[1829]]
|location_signed = [[Едрене]], [[Османлиска Империја]]
|signatories = {{знамеземја|Ottoman Empire|1453}}<br />{{flagicon|Русија}} [[Руска Империја]]
}}
'''Договорот од Едрене''' бил склучен по крајот на [[Руско-турска војна (1828-1829)|Руско-турската војна (1828-1829)]] помеѓу [[Русија]] и [[Отоманската Империја]] на [[14 септември]] [[1829]] година.