Архитектонски поредок: Разлика помеѓу преработките

Fixed typo
сНема опис на уредувањето
(Fixed typo)
Ознаки: Мобилно уредување Уредување од мобилен извршник
== Модернистички приоди ==
 
Подоцна ренесансните стриктни правила биле отфрлени и само некои ахитектиархитекти низ историјата се држеле стриктно до нив. Меѓутоа многу архитекти ги употребувале класичните редови како што сакале.
 
== Поврзано ==
Анонимен корисник