Разлика помеѓу преработките на „Теорија за релативноста“

с
нема опис на уредувањето
с
{{Специјална релативност}}
[[File:spacetime curvature.png|thumb|300px|[[Дводимензионална]] проекција на [[тродимензионален простор|тродимензионалната]] претстава за време-просторот опишан од општата теорија за релативитетот]]