Разлика помеѓу преработките на „Трка околу Полска 2014“

нема опис на уредувањето
с
| 236 км
| [[Податотека:Mediummountainstage.svg|22п]] || среднопланинска етапа
| {{атлетзнаме|[[Јонас Вангенехтен]]|БЕЛ}}
|
|-
|align=right| 5
 
;6 август 2014 — [[Тарнув]] до [[Катовице]], 236 км
 
{|
|'''Резултат од етапа 4'''
{| class="wikitable"
|-
!
!Возач
!Екипа
!Време
|-
| 1
| {{атлетзнаме|[[Јонас Вангенехтен]]|БЕЛ}}
| {{ct|LTB|2014}}
| align="right"| {{безпрелом|5ч 43' 29"}}
|-
| 2
| {{атлетзнаме|[[Јакопо Гварниери]]|ИТА}}
| {{ct|AST|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 3
| {{атлетзнаме|[[Лука Мезгец]]|СЛО}}
| {{ct|GIA|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 4
| {{атлетзнаме|[[Сака Модоло]]|ИТА}}
| {{ct|LAM|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 5
| {{атлетзнаме|[[Јаухен Хутарович]]|БЛР}} [[Податотека:Jersey white.svg|20п]]
| {{ct|ALM|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 6
| {{атлетзнаме|[[Давиде Аполонио]]|ИТА}}
| {{ct|ALM|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 7
| {{атлетзнаме|[[Рајмонд Кредер]]|ХОЛ}}
| {{ct|GRS|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 8
| {{атлетзнаме|[[Никијас Арнт]]|ГЕР}}
| {{ct|GIA|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 9
| {{атлетзнаме|[[Николас Мес]]|БЕЛ}}
| {{ct|OPQ|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 10
| {{атлетзнаме|[[Стил фон Хоф]]|АВС}}
| {{ct|GRS|2014}}
| align="right"| и.в.
|}
||
|'''Генерален пласман по етапа 4'''
{| class="wikitable"
|-
!
!Возач
!Екипа
!Време
|-
| 1
| {{атлетзнаме|[[Петр Вакоч]]|ЧЕШ}} [[Податотека:Jersey yellow.svg|20п]]
| {{ct|OPQ|2014}}
| align="right"| {{безпрелом|20ч 34' 24"}}
|-
| 2
| {{атлетзнаме|[[Матијас Крицек]]|АВТ}} [[Податотека:Jersey blue.svg|20п]]
| {{ct|CAN|2014}}
| align="right"| + 26"
|-
| 3
| {{атлетзнаме|[[Јаухен Хутарович]]|БЛР}} [[Податотека:Jersey white.svg|20п]]
| {{ct|ALM|2014}}
| align="right"| + 27"
|-
| 4
| {{атлетзнаме|[[Тео Бос]]|ХОЛ}}
| {{ct|BEL|2014}}
| align="right"| + 27"
|-
| 5
| {{атлетзнаме|[[Лука Мезгец]]|СЛО}}
| {{ct|GIA|2014}}
| align="right"| + 27"
|-
| 6
| {{атлетзнаме|[[Јонас Вангенехтен]]|БЕЛ}}
| {{ct|LTB|2014}}
| align="right"| + 27"
|-
| 7
| {{атлетзнаме|[[Роман Мајкин]]|РУС}}
| {{ct|RVL|2014}}
| align="right"| + 31"
|-
| 8
| {{атлетзнаме|[[Борис Вале]]|БЕЛ}}
| {{ct|LTB|2014}}
| align="right"| + 33"
|-
| 9
| {{атлетзнаме|[[Мануеле Мори]]|ИТА}}
| {{ct|LAM|2014}}
| align="right"| + 33"
|-
| 10
| {{атлетзнаме|[[Мачеј Патерски]]|ПОЛ}}
| {{ct|CCC|2014}}
| align="right"| + 35"
|}
|}
 
=== Етапа 5 ===
|style="background:yellow;"| [[Јаухен Хутарович]]
|style="background:violet;" rowspan=3| [[Мачеј Патерски]]
|style="background:offwhite;" rowspan=34| [[Јаухен Хутарович]]
|style="background:lightblue;"| [[Жими Енжулвент]]
|style="background:orange;" rowspan=34| {{ct|OPQ|2014}}
|-
| 2
| [[Петр Вакоч]]
|style="background:yellow;" rowspan=23| [[Петр Вакоч]]
|style="background:lightblue;" rowspan=2| [[Петр Вакоч]]
|-
|-
| 4
| [[Јонас Вангенехтен]]
|
|style="background:violet;"| [[Матеуш Тачак]]
|
|style="background:lightblue;"| [[Матијас Крицек]]
|
|
|
|
|-
| 5