Разлика помеѓу преработките на „Список на непризнаени држави“

с
 
== [[Европа]] ==
* [[Финска Социјалистичка Работничка Република]] (1918)
* [[Банатска Република]] (1918)
* [[Држава на Словенци, Хрвати и Срби]] (1918)
* [[Лајтабаншаг]] (1921)
* [[Барања-Баја Република]] (1921)
* [[Ужичка Република]] (1941)
* [[Приднестровје]] (од 1990)
* [[Гагаузија]] (1990-1994)
* [[Република Српска Краина]] (1991-1995)
* [[Дубровачка Република (1991)|Дубровачка Република]] (1991-1992)
* [[Република Српска|Српска Република во Босна и Херцеговина]] (1992-1995)
* [[Хрватска Република Херцег-Босна]] (1992-1994)
* [[Западна Босна]] (1993-1995)
* [[Приднестровје]] (од 1990)
* [[Гагаузија]] (1990-1994)
* [[Косово]] (1999)
* [[Крим]] (1992-1995)
* [[Западна Босна]] (1993-1995)
* [[Ичкерија|Чеченија]] (1996-1999)
* [[Косово]] (1999)
* [[Банатска Република]] (1918)
* [[Барања-Баја Република]] (1921)
* [[Лајтабаншаг]] (1921)
* [[Финска Социјалистичка Работничка Република]] (1918)
* [[Држава на Словенци, Хрвати и Срби]] (1918)
* [[Ужичка Република]] (1941)
 
=== Нацистички квислиншки држави во текот на II светска војна ===
1

уредување