Разлика помеѓу преработките на „Грб на Општина Радовиш“

с
 
==Стар грб на Радовиш==
[[File:Old coatCoat of arms of Radoviš Municipality.svg|thumb|left|150px|Поранешниот грб на Радовиш.]]
Грбот е составен од три дела: [[круна (хералдика)|круна]], [[штит (хералдика)|штит]] и повез, во кои доминираат темнозелената, златно-жолтата, црната и сината боја. Оваа комбинација на бои го симболизира поднебјето со богатството на природните ресурси и плодноста на земјата, воедно природно богатство со присуството на [[бакар]]от и [[злато]]то.
 
24

уредувања