Разлика помеѓу преработките на „Бран“

Нема измена во големината ,  пред 6 години
с
[[File:Shallow water wave.gif|thumb]]
 
{{Главна статија|БодниВодни бранови}}
 
* [[браноподражавач|брановите]] на површината на барата се всушност збир од трансферзални и лонгитудинални бранови, затоа, точките на површината следат орбитална патека.