Разлика помеѓу преработките на „Прва фудбалска лига на Хрватска“

(дополнување)
|-
|style="background-color:#FFFACD"|{{0}}†{{0}}
|Шампионот во Лигата истотакаисто така е победник во [[Куп на Хрватска (фудбал)|купот на Хрватска]], остварува т.н. [[Дабл (фудбал)|двојна титула]].
|}
 
|[[ФК Загреб]]
|[[ФК Осијек|Осијек]]
|{{flagicon|CRO}} [[Адриан Кознику]] <small>(Хајдук)</small>
|<center>12
 
|[[ФК Хајдук Сплит | Хајдук Сплит]]
|[[ФК Загреб]]
|{{flagicon|CRO}} [[Горан Влаовиќ]] <small>(Кроација Загреб)</small>
|<center>23
 
|[[ФК Загреб]]
|[[ФК Динамо Загреб | Кроација Загреб]]
|{{flagicon|CRO}} [[Горан Влаовиќ]] <small>(Кроација Загреб)</small>
|<center>29
 
|[[ФК Динамо Загреб | Кроација Загреб]]
|[[ФК Осијек|Осијек]]
|{{flagicon|CRO}} [[Роберт Шпехар]] <small>(Осијек)</small>
|<center>23
 
|[[ФК Хајдук Сплит | Хајдук Сплит]]
|[[ФК Вараждин|Вартекс]]
|{{flagicon|CRO}} [[Игор Цвитановиќ]] <small>(Кроација Загреб)</small>
|<center>19
 
|[[ФК Хајдук Сплит | Хајдук Сплит]]
|[[ФК Хрватски Драговољац|Хрватски Драговољац]]
|{{flagicon|CRO}} [[Игор Цвитановиќ]] <small>(Кроација Загреб)</small>
|<center>20
 
|[[ФК Хајдук Сплит | Хајдук Сплит]]
|[[ФК Осијек|Осијек]]
|{{flagicon|CRO}} [[Мате Батурина]] <small>(ФК Загреб)</small>
|<center>18
 
|[[ФК Риека|Риека]]
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|{{flagicon|CRO}} [[Јошко Поповиќ]] <small>(Шибеник)</small>
|<center>21
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[ФК Осијек|Осијек]]
|{{flagicon|CRO}} [[Томо Шокота]] <small>(Динамо Загреб)</small>
|<center>21
 
|[[ФК Динамо Загреб | Динамо Загреб]]
|[[ФК Осијек|Осијек]]
|{{flagicon|CRO}} [[Томо Шокота]] <small>(Динамо Загреб)</small>
|<center>20
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[ФК Динамо Загреб | Динамо Загреб]]
|{{flagicon|CRO}} [[Ивица Олиќ]] <small>(ФК Загреб)</small>
|<center>21
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[ФК Вараждин|Вартекс]]
|{{flagicon|CRO}} [[Ивица Олиќ]] <small>(Динамо Загреб)</small>
|<center>16
 
|[[ФК Динамо Загреб | Динамо Загреб]]
|[[ФК Риека|Риека]]
|{{flagicon|CRO}} [[Роберт Шпехар]] <small>(Осијек)</small>
|<center>18
 
|[[ФК Интер Запрешиќ|Интер Запрешиќ]]
|[[ФК Загреб]]
|{{flagicon|CRO}} [[Томислав Ерцег]] <small>(Риека)</small>
|<center>17
 
|[[ФК Риека|Риека]]
|[[ФК Вараждин|Вартекс]]
|{{flagicon|CRO}} [[Иван Бошњак]] <small>(Динамо Загреб)</small>
|<center>22
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[ФК Загреб]]
|{{flagicon|CRO}} [[Едуардо да Силва]] <small>(Динамо Загреб)</small>
|<center>34
 
|[[ФК Славен Белупо|Славен Белупо]]
|[[ФК Осијек|Осиjek]]
|{{flagicon|БИХ}} [[Желимир Теркеш]] <small>(Задар)</small>
|<center>21
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[ФК Риека|Риека]]
|{{flagicon|CRO}} [[Марио Манџукиќ]] <small>(Динамо Загреб)</small>
|<center>16
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[ФК Цибалија|Цибалија]]
|{{flagicon|CRO}} [[Давор Вугринец]] <small>(ФК Загреб)</small>
|<center>18
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[РНК Сплит]]
|{{flagicon|CRO}} [[Иван Крстановиќ]] <small>(ФК Загреб)</small>
|<center>19
 
|[[ФК Хајдук Сплит|Хајдук Сплит]]
|[[ФК Славен Белупо|Славен Белупо]]
|{{flagicon|ЦГР}} [[Фатос Беќирај]] <small>(Динамо Загреб)</small>
|<center>15
 
|[[ФК Локомотива Загреб|Локомотива]]
|[[ФК Риека|Риека]]
||{{flagicon|CRO}} [[Леон Бенко]] <small>(Риека)</small>
|<center>19
|-