Зборник на Миладиновци: Разлика помеѓу преработките

с
| Македонија
| relief = yes
| width = 300400
| float = left
| border =
| caption = Најголемиот дел од песните во Зборникот се собрани во [[Струга]], [[Прилеп]], [[Кукуш]] и [[Панаѓуриште]].<br> Помал број на песни се собрани од [[Софија]], [[Струмица|Струмичко]], [[Воден]]ско, [[Костур (град)|Костур]]ско, [[Велес|Велешко]], [[Дебар]]ско, [[Охрид]]ско и [[Битола|Битолско]].
| alt =
| label1 = '''[[Струга]]'''
| lat3_deg = 40 | lat3_min = 59 | lat3_dir = N
| lon3_deg = 22 | lon3_min = 52 | lon3_dir = E
| label4 = [[Струмица]]
| link4 = Струмица
| lat4_deg = 41 | lat4_min = 26 | lat4_dir = N
| lon4_deg = 22 | lon4_min = 38 | lon4_dir = E
| label5 = [[Воден]]
| link5 = Воден
| lat5_deg = 40 | lat5_min = 48 | lat5_dir = N
| lon5_deg = 22 | lon5_min = 03 | lon5_dir = E
| label6 = [[Велес]]
| link6 = Велес
| lat6_deg = 41 | lat6_min = 43 | lat6_dir = N
| lon6_deg = 21 | lon6_min = 47 | lon6_dir = E
| label7 = [[Дебар]]
| link7 = Дебар
| lat7_deg = 41 | lat7_min = 31 | lat7_dir = N
| lon7_deg = 20 | lon7_min = 32 | lon7_dir = E
| label8 = [[Охрид]]
| link8 = Охрид
| lat8_deg = 41 | lat8_min = 07 | lat8_dir = N
| lon8_deg = 20 | lon8_min = 48 | lon8_dir = E
| label9 = [[Битола]]
| link9 = Битола
| lat9_deg = 41 | lat9_min = 01 | lat9_dir = N
| lon9_deg = 21 | lon9_min = 20 | lon9_dir = E
}}